Sunday, May 17, 2020

Optima Linija Alus 7%


Optima Linija Alus 7% (Maxima, Leedu). prk 0,568 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener - Imperial" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Pale" ja 1,9 punkti

Tootjainfo: "Brewed by Gubernija for the Maxima group
IBU 22"

Pikka kasvu purk, sildil banaalselt lihtne kujundus - vahutav õlleklaas. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on lihtsa laagri tunnus - leebelt hapukas-magusakas ilma ühegi kõrvalnoodita.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus. Keskmaitse on magus, tolmune ja veidi hapukas. Lõppmaitse puudutab korraks mõrkjat serva, aga see on pigem toorevõitu linnase kui humala mõrkjus. Järelmekk on magus ja veidi metalselt hapukas.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus hapuka buketiga mehh taseme rüübe. Vana Gambrinus proovis asjale läheneda nii neutraalselt kui võimalik, ehkki eelaimdus oli halb ... ja näe, polnudki nii halb. Üsna mõtetu õlu, mis on disainitud selliseks et sobiks võimalikult paljudele ja lihtsalt joomiseks. Kui millegi eest kiita, siis see et alkohol polnud teravalt tunda nagu tihti odavama otsa kangete jookide puhul juhtub. Kui millegi eest "kiita", siis äärmise funktsionaalsuse eest - virutada kange ja ilmselt odav õlu suurde purki.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment