Sunday, May 30, 2021

32 Hours Auchentoshan BA

32 Hours Auchentoshan BA (Vanderstreek, Holland) pdl 0,33 l. alc 10,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 68 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 3,85

Toojainfo: "It took us a bit longer than anticipated because of an error in the steam-generator but after 32 hours of brewing the beer was finally finished. Lucky for us this wasn't even the biggest delay as we decided to put the beer in wooden Auchentoshan barrels. Now, 409 days later the beer is ready and it was definitely worth the wait.
IBU 95"

Väike lihtne pudel, sildil ... nohhh ... kas see on siis see auru-generaator? Vähene mustav vaht pole püsiv. Vedelik teeb pudelist budlunk-guglunk ... kas siis peab üldse värvust täpsustama? 

Aroom koosneb peaasjalikult burboonist. Tammest ja burboonist. Noh ja selle taga ka röstist ja kohvist, aga seda ka ikka ja jätkuvalt läbipõimunult burbooniga.

Esmamekk on üllatavalt mitte-raske kehaga (ootused on ju miskid muud!) ja magusalt viskine. Keskmaitse - kõrbenud, metalline, guašilik, suitsune. Lõppmaitse - suitsuploomid ja palinka, šokolaadi ja rummikoogiga koos pakutuna. Järelmekk - magus-hapu, veidi suitsune, kakao ja šokolaadi kihtidega, tiba mõrkjalt röstine.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-alkoholine-hapukas-suitsune-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe. Ennemuiste oleks iga vaadihoidistatud imp-stout pannud kukerpalle viskama, kuid praegu peab selleks olema tegu millegi tõesti erakordsega. Aga see kraam pole erakordne. Jah, ta on väga selgel burboonivaadist läbi käinud, kuid ühel või teisel põhjusel on seda burbooni siin liiga palju ja pilt seetõttu tasakaalust väljas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment