Sunday, May 30, 2021

Rohelised niidud

Rohelised niidud (Viljandi vaadimees) pdl 0,5 l. alc 4,4 %vol. Liigimääratlus: pilsner.

Tootjainfo: "Rosmariinipilsner.
Muru on roheline
Rosmariin on roheline
Rosmariin on muru
Linnased: Pilsner, Crystal Maple. Humalad: Hallertau Mittlefrüh
IBU 25"

Keskmist kasvu lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Kollaka varjundiga vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Rosmariini eeterlik aroom täidab korgi eemaldamisel pool tuba, lähemalt nuuskides muutub see aga üllatavalt magusaks ja kardemoni meenutavaks

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse omandab üsna raske, nätske ja vaiguse eeterliku rosmariinimammuti oleku. Lõppmaitse - taaskord kardemon, magus sai ja veidike nelki. Järelmekk - hapukas, veidi lausa veinilik ja/või kindlasti viinamarjalik, magus-mõru, vaigune, eeterlik ja meeldivalt vürtsikas.

Mänguliselt muutuva kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas-magus-mõru-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Mingis mõttes lausa ülevõlline kraam, sest rosmariin vallutab ja allutab üsna otsustavalt kõik muud aspektid ning pilsneri enda foon jääb suisa nii kahvatuks, et rahulikult oleks siin võimalik väita, et tegu on hoopis golden eiliga vms. Kuid see kraam on põnev, meeldejääv ja meeldivalt nihkes, nii et kiitmisest pääsu pole :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment