Sunday, May 16, 2021

Icebock Doppelbock - Bourbon BA

Icebock Doppelbock - Bourbon BA (Vanderstreek / Pühaste, Holland / Eesti) pdl 0,33 l. alc 17,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Eisbock" ja hinnang 90 punkti. Untappd ütleb: "Bock - Eisbock (Traditional)" ja hinnang 4,1

Toojainfo: "This was brewed as a classic Doppelbock, then Ice distilled to amplify the malty sweet taste and aged on Bourbon barrels for some extra kick"

Väike lihtne pudel, sildil oinas-jäämägi :) Sentimeetrine tumekollane vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. 

Aroom. Mmmmmmm. MaMuMeie. Vaadake võtke nüüd ühe tõeliselt hea bockõlle lõhn ja korrutage see kuuega. Või siis kakskendkuuega. Igatahes on see TAEVALIK! Tonnide viisi röstpähkleid ja kaks vagunit karamelli, muskaatpähklit ja veidi nelki. Ja siis veel burboonivaadi ümar vaniljene täius. See aroom tuleks pakkida väikestese purgikestesse ja tarbida pahatujuhetkedel, et taastada naeratus ja usk maailma ilusse.

Esmamekk. Liköör. Pähkliliköör. Soe, veidi keeleotsa torkiv, öösse vaata ja vaiksel nurruval häälel kõnelev.

Keskmaitse. Ploominalivka. Suur klaasitäis seda uimastavalt hästi lõhnavat nestet nina ees, istub ta pika laua taga ja räägib kuriseva häälega maailma kõige lihtsamatest asjadest, aga teeb seda nii, et kogu laud kuulab ning ka naaberlauad kõrtsis jäävad vait ja kuulavad.

Lõppmaitse. Rummis leotatud rosinad, segatuna mees pehmeks marineerunud pähklitega. Õngitsed neid väikese hõbelusikaga, paned silmad kinni ja lased end meisterkõnelejal minema kanda, rännates mööda inimsuse kummalisi radu.

Järelmekk. Röstitud rosinad ja karamelliseerunud ploomid koos vähese metalse lagritsaga. Jutuvestja on juba vaikinud, kõhvib vaikselt omaette piibukaba puhastada ja vaatab rahulolevat seda vaikivat kampa, kes veel natukese enne ülemeelikult mõurasid, kuid nüüd istuvad nagu kamp vaikijate vennaskonnast, pilgud soojad ja seestunud.

GIGANTSELT KOSMILINE! Ülimalt spetsiifiline kraam, mis kohe kindlasti absoluutsele enamusele ei istuks, seda tegemist on liköörilaadse kontsenraadiga bock'ist. Kuid oh kurja ja headust, kuivõrd ja sedavõrd  erakordsem on see maitseelamus, mida õnnestub ülimalt harva kohata. Ja ärge otsigegi, seda ei leidu meil isegi parimates poodides.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment