Wednesday, May 12, 2021

Staring At The Sun

Staring At The Sun (Põhjala / Lervig, Eesti / Norra) prk 0,44 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang 46 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja hinnang 3,67 punkti.

Tootjainfo: "Watch this to see How Dave pours nitro beers!
https://youtu.be/Y0Wlw9DaCXo 

Collab with Põhjala
Nitro cans and carbonated on tap!
When our good friends from Põhjala came over from Tallinn to brew in mid-August, we warned them that they should pack for rainy, autumn weather. Upon their arrival in Stavanger there was a heat-wave on Norway’s West Coast and we had some of the nicest climate of year. This meant long days camping, swimming and enjoying the Norwegian wilderness all without the modern convenience of sunglasses. In this spirit, we crafted Staring at the Sun – a sour beer using a metric ton of raspberry juice with a touch of vanilla and a hint of tonka beans to bring out sweet notes of raspberry crisp with nuts and cinnamon."

Keskmist kasvu purk, sildil vedelevad kolm karvakoiba :) Roosa vaht purtsatab purgist, kuid klaasis moodustab üsna vähese kihi, oodatud nitrolikku efektsete vahumängu näha ei õnnestunud. Õlle värvus - tuhmilt punane. Aroom - oi see on lustlik, mängides vanilje ja pähklite, mandlite ja laktoosi ning muidugi vaarika enda nootidega!

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaka ning magusakas-hapu. Keskmaitse - kaneel, vanilje ja vaarikad ... veider, aga jube lahe kombo! Lõppmaitse on sametine, hapu ja mõrkjas, kaneel kuivatab veidi keelekülgi ja kuskilt tekkiv muskaadine paitus keelelael on suisa mõnus! Järelmekk on mõrkjas-hapukas, vähese kaneeli-vaniljeküpsise mudruse pehmusega, keelepära lausa arooniana parkiv ning kauakestvalt muskaatpähkline.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ning samas paradoksaalselt ka sametise paletiga, magusakas-hapu-mõrkjas-magus-hapu-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga leebe, aga lahe friigikas. No kesse paneb kokku tonka, kaneeli ja vaarikad??? Aga tulemus on mänguline, äraspidine ja lahe!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment