Saturday, May 8, 2021

Billiard

Billiard (Frontaal, Holland) prk 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 94 punkti! Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double Oatmeal" ja 3,74 punkti

Tootjainfo: "An Imperial coffee oatmeal stout with Bourbon Royale coffee beans."

Väike purk, sildil kohvidaam.

Selle õlle ilmumine rahva ette on spektaakel omaette. Õudusäratavalt must vedelik klugiseb aegamisi klaasi. Vedelik separeerub aeglaselt ja loivamisi tumedaks kohvipruuniks vahuks ja lõputumustaks õlleks. Kõik see toimub tempos, mida kadestaks filosoofid. Ja no see vaht. see vaht kas teate on samamoodi filosoofiline meeldetuletus meelerahust. See vaht lihtsalt ON. On ja jääb seni kuni tahab.

Aroom. Ohhhhmuuu kohhhmuuuu. Vana Gambrinus ei loe end kohvigurmaaniks, aga hea ja halva kohvi kompass on peas ikka olemas. See lõhn siin kuulub rubriiki "ülimalt hea kohvi".

Esmamekk üllatab sellega, et see polegi tõrv. Välimuse järgi oleks oodanud keele kukkumist vastu kohvikaljut, kuid see esmamulje on lihtsalt hea röstine stout. 

Keskmaitse muutub raskemaks ja super-puper heaks kohviks. Kellele meeldib mõrkjam, kellele hapukam röst, vana Gambrinus hindab hapukat - ja see ta on - väga kohvine, väga röstine, väga hea.

Lõppmaitse - magus-mõrkjas kohvimoos. Õllemoos kohviga. Kohvikunnide pidujook.

Järelmekk. Kohvitihendus. Õlleristand kohvihurmaga.

MEGA. KOHVIMEGA. Kohvimegaliit. Kohvi ja mega liit. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment