Tuesday, May 4, 2021

Keldri Nitro Brown

Keldri Nitro Brown (Pühaste, Eesti) alc 5,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Brown Ale - Other" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Toojainfo: "Kohvi brown ale"

Pühaste keldrist kaasa ostetud kraam, sestap disaini kohta pole midagi öelda. Crowleris solgutamise tõttu pole kahjuks vahtu, ehkki UT piltidelt vaatab vastu väha efektne pilt. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane. Aroom - hea ja tugev kohvi, mis katab kõik nii paksu kihiga, et õllenoote sellest läi ei poe.

Esmamekk on keskmise kehaga, mõrkjas ja kahjuks lame - nitroga tehtud õlut ei ole ikka hea mõte sisuliselt lahtise anumaga kaasa osta. Keskmaitse - magusakas, röstine, leivane ja kreemine. Lõppmaitse - röstpähklid ja šokolaad ... noh, ongi kokku pähklišokolaad. Järelmekk - taaskord kohvine, hapukas ja mõrkjas, üsna kehakas ja kreemine.

Keskmisest raskema kehaga, alakarboniseerunud paletiga (seekord puhtalt kaasaostmise süü), mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga Väga hea taseme rüübe. Kohvi ja brown ale paaritamine on ehk liiga turvaline valik, vau-efekti ei tekita (selle oleks võib-olla andnud nitrovaht), aga mõnus klaasike ikkagi (tõsi küll, vana Gambrinus väidab, et kraadi on selles joogis rohkem kui viis, pigem 6 koma miskit)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment