Monday, November 21, 2022

Black

Black (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liiimääratlus: "IPA - Black / Brown / Cascadian Dark" ja hinnang pole välja kujunenud. Untapped ütleb "IPA - Black / Cascadian Dark Ale" ja hinnang 3,8.

Tootjainfo: "Musta värvi õlu, millele tekib sõrmepaksune heledam hästi püsiv vahumüts. Esimene aroom – Jah, see on IPA! Männivaigune ja tsitrusekoorene. Taustal kohvised ja šokolaadised noodid. Esmamaitse on mõrumagus segu röstisest kohvist, piisakesest šokolaadisiirupist ja troopilistest küpsetest tsitruselistest. Keskmaitses tulevad esile rohkem humala vaigusemad noodid. Lõppmaitse on kombinatsioon kakaost ja tsitrusekoortest.
See tsitruseliselt mahlane, aga samal ajal röstiselt ja vaiguselt mõrkjas must IPA on suurepärane kaaslane pimedatesse sügisõhtutesse. Sobib nii jõuluprae kui ka jäätise kõrvale nautimiseks.
IBU 60"

Väike purk, MEGAlahe kujundus! Pöidlapaksune hallikaspruun vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt sünkjasmust. Aroom - kõrbenud kassiliivakast! :D Karamell-mõru liivakast, milles on palju väikeseid känkraid, kui te nüüd aru saate :)

Esmamekk on keskmisest suti raskema kehaga ja hapukas-röstine. Keskmaitse - kõrbenud linnastamata odrale omane kirbevõitu välikäimlalikult terav röstikuhil. Lõppmaitse - mõru-magus, söestunud pärnaõied? Järelmekk - röstitud mesilasvaha

Ülevõllikas. Must IPA või siis juurutatava sõnavara kohaselt "kaskaadia tume" võimsas ja isegi vägivaldses noodistikus. Megalahe oma kombinatoorikas disainiga. Karm värk. Mõru nii röstilt kui humalalt.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment