Friday, November 25, 2022

Mosaic Lager

Mosaic Lager (Pyynikin, Soome) prk 0,5 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - Hoppy / India (IPL)" ja hinnang 42 punkti. Untappd ütleb: "Lager - IPL (India Pale Lager)" ja hinnang 3,33 punkti.

Tootjainfo: "Refreshing American lager, dry hopped with a large amount of Mosaic hops with a pleasant aroma.
IBU 25"

Keskmist kasvu purk, ühe-humala-seeria tüüpkujundus. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt helekuldne.

Aroom ...ummm ... kummaliselt ninakõditav. Tõsi küll, see on väga leebe, aga justkui oleks millegi sinepilisega tegemist - redis või kaalikas vms. Noh ja kerge kassikas käib ka asja juurde.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse muutub veidi magusamaks, kuid ühtlasi ka metalseks ja lamedaks. Lõppmaitse - kummaliselt tühi, metalne ja veidi plastmassine. Järelmekk - lame, hapukas, ürdine. Õnneks ilmneb kõige lõpuks tubli porsts vürtsikat sädelust, mis tõstab tuju ja hinnangut.

Keskmise kehaga, alakarboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas--hapukas-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Vana Gambrinus pole kindel, kuhu see väidetav IPL vääriline humalakogus pandi, kuid siit õlle seest seda küll tunda polnud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment