Friday, November 4, 2022

Celestus - Carcavelos BA

Celestus - Carcavelos BA (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja hinnang 4,23 punkti

Toojainfo: "Carcavelos BA Black Barley Wine"

Väike pudel, hõbesilt ja vahakael - ootuste mudijad mõlemad! Pruun vaht täidab kolmandiku klaasist ja on tihke. Õlle värvus - kirjalt tarduva laava punane.

Aroom. Njaa. Vana Gambrinus ei tea midagi sellest va Carcavelosest, aga õõõõõilis portveinilik küllus teeb ninal pikkka ja põhjaliku pai.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga, kuid üldse mitte nii tõrvpaks, kui võiks antud kraadist oodata. Magus-veinine-portveinine ja karamelline

Keskmaitse - rauane, rosinane, kuivatatud maasikad ja koorevenis, vasest kulp ja apelsinitsukaadisiirup.

Lõppmaitse - kuivatatud õunte laadselt rauarohke ja hapukas, iiriskomm ja kergelt lagritsalik soolasus, selle foonil aga meekoorikus kuivatatud ananass.

Järelmekk - rabavees leotatud datlid, roostes pangega ammutatud portvein, kaevutäis lagritsapuruseid iiriskomme

MEGA. Suurepärases tasakaalus odravein. Ilmtingimata sooviks proovida kõnealust portveinilikku vedelikku, mille vaadis see kraam on küpsenud. Kuid tulemus on mõnusaim ja ohtlikeim, sest seda jooks kohe mitu suurt klaasitäit, onju hea mõte? :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment