Friday, November 11, 2022

Vaccin 2.5

Vaccin 2.5 (Alvinne, Belgia) pdl 0,33 l. alc 2,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 59 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja 3,47 punkti

Tootjainfo: "Blond session sour. Dryhopped"

Väike madal pudel, tehnilisepoolne sildikujundus. Kollakas vaht hüppab pudelist veidi liiga suure hooga, täidab suurema osa klaasist, kuid seejärel vajub kiirelt hõredaks. Õlle värvus - mudruselt tuhmoranž. Aroom - ebamääraselt sõstraselt-õunaselt hapukas.

Esmamekk on kerge kehaga ha hapu-magusakas. Keskmaitse muutub kuivaks, veidi happelisemaks, ehki isegi äädikaseks. Lõppmaitse - väga kuiv, õunaäädika lahjendus Tartu limonaadiga. Järelmekk on pisut mineraalne, väga kuiv, parkiv ja leebelt happeline.

Kerge kehaga - kuid 2,5 kraadi kohta siiski mitte vesine!, vähekarboniseerunud ja ülikuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-magus-hapu buketiga HEA taseme rüübe. Oma happelises kuivuses ja suhteliselt lahjas alkoholis oleks see lihtsalt maailma parim hommikujook, kui peaks vajadust tekkima. Kõigiks muudeks puhkudeks jääb aga liiga ilmetuks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment