Tuesday, November 1, 2022

I Vista My NEIPA

I Vista My NEIPA (Sibeeria, Tšehhi) prk 0,5 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang 95 punkti. Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja 3,95 punkti

Tootjainfo: "Vista is a new hop variety from USDA public breeding program that brewers from all over the world got their hands on for the first time in the last weeks. Our favorite way of getting familiar with new hops is always brewing a hefty single-hop NEIPA, so here it is. A thick, hazy and smooth base sets the perfect stage for all the tropical aromas Vista has to offer. We smell mostly papaya and melon with hints of pear and some dankness. Vista surely is a name to remember as it seems predestined for these liquid fruit salads that we love to brew and all of us love to drink."

Keskmist kasvu purk, puidune ja mitmevärviline kujundus. Erkvalge vaht täidab 80% klaasist ja püsib marukaua. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroom on nõrguke ja magusake, kuid justui oleks papaia ja pooltoore meloni noote tunda.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas ning samas ka puuviljaselt magusakas. Keskmaitse - magus-mõrkjas, mõnusa humalahammustusega ja pirnikompoti meenutusega. Lõppmaitse on mõrkjas ja vürtsikas, kuivapoolne ja ananassine. Järelmekk - magus-mõru, vürtsikas ja punase apelsini hapuka kuivusega.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-magus-mõrkjas-vürtikas-magus-mõru-vürtsikas-hapuka buketiga ÜBERTASEME rüübe. NEIPAde mõnus-mahlane näide, mille humalahammustus ei muutu kribivaks ning suutunnetus jääb mahlaseks, mitte mudruseks. Selliste NEIPA'dega võib sõber olla küll ja kohe mitu korda õhtu jooksul
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment