Thursday, November 10, 2022

Maru Rohelised Niidud

Maru Rohelised Niidud (Viljandi vaadimees, Eesti) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Pilsner - Imperial / Double" ja hinnang 3,37.

Tootjainfo: "Imperial Pils rosmariiniga
Teinekord läheb muru maru pikaks
Vaadimees teab, et siis vaja pöördeid lisada
IBU 28"

Keskmist kasvu purk, sildil tuletis "Roheliste niitude" teemast. Vahtu on natukese vähem kui eelmisel versioonil. Värvus täiesti teine - eelmine oli kirkalt kuldne, see on piimjalt mudrune. Aroom: kui eelmine kord oli "mõnusalt erkroheline, lisaks rosmariinile arvab nina veel ka sidrunheinaga kohtuvat", siis nüüd ongi sisuliselt ainult sidrunhein ja rosmariini vaid õige väheke.

Esmamekk raske kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - hapu ja rammus, murune ja nüüd juba ka vaiguselt rosmariinine. Lõppmaitses on tunda imperial pilsi agressiivsevõitu olekut, hapukat ja vürtsikat, rosmariin taandub taas sidrnheinalike nootide ees. Järelmekk - imperial pils oma kentsaka-tohlaka-kohmaka olekuga võtab võimust, jättes eeterlikud-vaigused rosmariinineiukesed nurkadesse häbelikult seisma.

Friigikas. Mitte agressiivne, aga ikkagi. Algupäraste Roheliste niitudega on olemas sugulus, kuid see on pigem kolmanda astme oma. Rosmariini palju vähem kui oodanuks, sest imperial pilsi enda tohlakus kipub seda matma
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment