Thursday, November 17, 2022

Shiner Bock

Shiner Bock (Spoetzl, Texas) pdl 0,33 l. alc 4,4 %vol. Ratbeeri liigimääratlus: "Bock - Dunkler Bock" ja hinnang 10 punkti. Untappd ütleb: "Bock - Single / Traditional" ja hinnang 3,5 punkti.

Tootjainfo: "Bock has a tan, dense head with a crystal-clear amber color and a sweet aroma with a subtle roasted maltiness on the nose. The taste is slightly sweet with notes of roasted nuts and caramel. Lightly hopped, this dark lager goes down smooth
IBU 13"

Väike lihtne pudel, dekoratiivne kollane silt kohustusliku sokupeaga. Kollan pöidlapaksune vahukiht kaob kähku. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. Aroom on leebelt magus, karamelline ja kergelt pähkline.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja kummalise kihisev-torkiva agressiivsusega hapukas-magus. Keskmaitse - magus, karamelline, õõõrna röstise pähklise noodiga. Lõppmaitse muutub veidi mõrkjamaks, röstisemaks ja leivasemaks. Järelmekk kukub nagu kaljult alla auku - vesisevõitu ja üsna maitsevaene mõrkjas vesi.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-magusa-mõrkja maitsega kasin rüübe. Kõige lahjem ja maitsetum bocki-nimeline vedelik, mis vana Gambrinuse keelele sattunud on. Sama hästi võiks see kanda "brown ale" või isegi "märzen" stiilimääratlust ... aga joogina ta sellest paremaks ei muutuks. Halb ta ju otse pole, aga mitte mingit põhjust teist klaasitäit juurde küsida ka ei näe.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment