Sunday, September 11, 2016

Ebony Queen

Ebony Queen (Hõlu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus: "Imperial Porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Imagine stepping into a hazy jazz club in 1950’s Manhattan. There’s a quartet playing bebop on stage. The crowd stares in rapturous attention. You see a woman sitting next to you. A gorgeous Nubian woman with tight black curls, a regal air, and an elegant dress. She blows smoke absentmindedly as she watches the musicians play. Her attention focused entirely on the music, piercing through the smoky haze. This beer is as focused as she is. Smoky, rich, powerful, and intense with notes of chocolate and caramel and more. Have a long drink of the Ebony Queen."

Väike lihtne pudel, pruulikojale omane kahekaarene sildikujundus. Tumepruun sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - vähese punase helgiga must.

Aroom on tume, raske, mõrkjas, mõrušokolaadi ja üle lõkke lastud rosinakringliviilaka taoline. Kas olete kunagi lõkke kohal kringlit küpsetanud? Mina ka mitte aga jube hea mõte tundub :)

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas, ploomine ja rikkalik. Keskmaitses laotub suitsuvine üle ploomipuude ... ei need ploomid on pandud restiga lõkke kohale kuivama ja suitsumekki juurde saama. Lõppmaitse on täidlane ja hapukas-magusakas, mõõdukalt röstmõrkjas ja uimastavalt toekas. Järelmekk segab klaasis kolm osa ploomilikööri ja ühe osa rauchbieri ja pakub seda tavatut segu mõnusa muigega - et mis arvad sellest vana semu?

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Toekas ja soe, suitsuploomine ja marumõnus.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment