Thursday, September 29, 2016

Odravein Bourbon BA (2016)


Odravein Bourbon BA (2016) (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 16,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: barley wine ja hinnang 98 punkti!!!

Tootjainfo: "A powerful barley wine that has been aged for more than 6 months in bourbon barrels. Brewed for the 1st anniversary of Põhjala’s Tallinn brewery. Released Nov 25th, 2015."

Põhjala poisid - ma tean et teie selle õlle aastakäikudel vahet ei tee. Aga RB jaoks võiks omaette kande teha ikkagi. Ja siis vaadata, kuidas arvamused erinevad ... või siis ei erine :)

Väike lihtne pudel, tumesinine vahakate korgil, väga omapäraselt hõbekuldset karva sildil odrapead. Sentimeetrine tumekollakane vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt kreegipunane.

Aroom. Ohhh. See ON hunnitu! Pehme, soe, kõikehõlmav. Vaatab sulle naeratades otsa ja küsib - on's sul midagi veel vaja õnneks? Ei ole, ausõna ei ole. Pehmed vaniljeküpsised, koorevenis, kreegikompott ja murakaliköör.

Esmamekk. Raske ja pehme. Soe ja südamlik. Kergelt keeleotsa näksiv - no aga kuulge, 16-kraadise joogi kohta on see esmanäksatus ikka VÄGA pehme. Vaniljekreem ja rosinad. Kreegimarmelaad. 

Keskmaitse  keerab toaukse lukku, lülitab sisse vanamoelise lampidega raadiomassina - teate küll see ühe rohelise silmaga - ja asub vaikselt nuppu kruttima. Ohjass, paljusid jaamu enam ei leia, kuid ... nad on ju minu peas olemas! Radio Luxembourg ... kui palju mälestusi!

Lõppmaitse. Vana tugitool, mille rohelise sametkatte paremad ajad on ammu möödas ja vedrud krudisevad, võtab maitsja keha enda kaissu, tõstest suisa ise ruudulise pleedi jalgadele ning pannes mängima tasase salongidžässi plaadi. 

Järelmekk. Kodu on seal kus on su süda. Ja mingil hetkel ongi mälestused su südames. Need on head hetked. Eriti kui väljas kisub pimedaks, sabised vihma ja tuul klõgistab ahjusiibrit. 

Oi ei, ega ma ei plaaninudki kirjutada maitsetest. Selle õilsa rüüpe puhul on märksõnaks emotsioonid. Aga et oleks selgus majas - GENIAALNE elamus! Vana Gambrinus tänab. Tehke veel ja tehke palju. Selliseid võrratuid rõõmutilgakesi peaks meie ümber leiduma ikka veel ja veel.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment