Thursday, September 1, 2016

Rye IPA (Pihtla)

Rye IPA (Pihtla, Eesti) pdl 0,33 l. pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Liigimääratlus on juba nimes öeldud

Tootjainfo: "Pale Ale, Rye Malt, Caramunich, Cara-Pils, Smoked Malt. Hersbrucker, Columbus, Tettnanger, Amarillo, Simcoe.
IBU 51"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Sõrmepaksune kollakas vahukiht on väga kaua püsiv ja tugevat vahukihti klaasiseintele jättev ... nii umbes minuti möödudes asub see vaht aeglaselt, künnihärja otsustavusega pudelist ka välja ronima. Õlle värvus - sügavalt, lausa kiirgavalt kuldne. Aroom on huvitavalt magusakas, vähese vürtsika alatooniga, meenutades rosinate ja nelgiga keedetud leivasuppi, millesse on lisaks rukkileivale kõvasti ka odrakaraskit sisse mudistatud.

Esmamekk on keskmise kehaga ja ootamatult särtsaka hapukas-magusa üllatusega. Keskmaitse tõmbub tagasi magusakas-mõrkjaks, tummisemaks ja leivasemaks ... kuskil toa teisest nurgast hoovab ka vähest suitsuvinet. Lõppmaitses asub domineerima mõrkjus, jättes enda kõrvale siiski veidi ruumi ka odrakaraskilaadsele hapukale pehmusele. Järelmekk on vürtsikas-magusakas, nüüd juba üsna tihkelt mõjuv, kardemonine ja biskviitjas.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseeruud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Esmane hapukas üllatus ja vahu väljaronimine võib viidata väiksele probleemile, kuid ülmulje on igati positiivne. Pange poisid rohkem rukist ja tulge asjaga turule!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment