Wednesday, September 28, 2016

Okas kurku


Okas kurku (Pihtla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Liigimääratlus: kuusekasvu ale

Tootjainfo: "Saaremaa odarlinnased. Kuusekasvud
IBU 32"

Väike lihte pudel, tehniline sildike. Kreemikat karva vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib väääga kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldse helgiga heledapoolsem punane. Aroomis on küll mitte niivõrd kuusekasvude hapukas, kuivõrd lihtsalt kuuseokaste vaigune lõhn ... nõrgapoolselt, kuid täiesti äratuntavalt. Huvitav, millal ja millega see rüübe tehti, kas kevadel värskete kasvudega või hiljem?

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitses tuleb magusakas vaigune pool jällegi aegamisi ja vaoshoitult esile. Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas, nüüd juba rohkem noorte kuusekasvude moodi. Järelmekis jääb vaigune vine keelepärale päris pikaks ajaks püsima.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga Väga heal tasemel rüübe. Kuusekest võiks veidi rohkem tunda olla - kuna kuusevõrse õllesid on juba ainuüksi ametlike õllede seas kahte sorti saadaval, siis tuleks millegiga silma (ja mitte ainult kurku) torgata. Muidugi - saaremaa linnased kõlab kõva sõnana, kuid seda ei oska maitses tajuda :)
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment