Monday, September 26, 2016

Kasaka stout


Kasaka stout (Alo, Eesti) pdl 0,33 . alc ~8 %vol. Liigimääratlus: imperial stout

Tootjainfo: "Linnased, humalad (Columbus, East Kent, Goldings, Fuggles), pärm (S-04)"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Tumepruun vaht täidab üle poole klaasist ja on üpriski püsiv. Õlle värvus - täiuslikult must. 

Arrom on raske. Magus bituumen. Kakao, tume šokolaad, trühvlikommid, kaneelised pähliküpsised. 

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse mõrkjas ja magusakas segu mõjub sulnilt ja pehmelt ja nätskelt nagu ploomikompoti vedelikuga immutatud tordipõhi, millele on veidi ka kakaod peale raputatud. Lõppmaitse - šokolaadikreem ja mõrkjas Nutella (oi sihukest ma tahaks isegi proovida!) segunevad ploominalivkaga ja mustsõstramarmelaadiga. Huvitav, miks tuleb pähe võrdlus koolatarretisega? Järelmekk segab röstpähklid kaneeliküpsistega, raputab juurde tumeda mõrušokolaadi helbeid ja tumedaid kõrbemise äärele kuivanud rosinaid.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Nohjah, võiks ju küsida, kas ta nüüd ikka päris-päris im.stout on ... aga ega palju puudu küll ei jää. Ja oh kui hea ikkagi. Paras sügisõhtu soojendaja, eriti kui veel kõrvale väike viilakas õllerabast tehtud apelsinikeeksi pakkuda!
---------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment