Tuesday, September 20, 2016

Gudmund


Gudmund (Frejdahl, Taani) pdl 0,75 l alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison" ja hinnang 38 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke vahendusel): "Nelson Sauvin Saison. The aroma of gooseberries, passion fruit, spices and green grapes and pepper. Golden in color and rounded with mead created by Danish honey.Brewed pilsner malt and Nelson Sauvin hops and Danish, fadlagret mead from old Chardonna white wine casks from Burgundy. A fresh porter for the real connoisseurs who demand quality and flavors in every sip. Gudmund the archipelago south of the Vikings, Roulvs nephew. His name is known from a Runestones as the uncle put on his dead brother's son. Gudmund died on the way home from a battle in France. It was King Christian. VII who was transported stone for the National Museum in Copenhagen, where it stands today."

Ja mine nüüd tagasi tootjainfo juurde! Panid tähele - valge veini vaadis hoitud mõduga segatud saison! Põnev, kas pole?

Kopsakas pudel, mille korki hoiab traatkinnis. Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib üsna kaua, haakides end kenasti ka klaasiseintele vahupitsina. Õlle värvus - tumedapoolne kollane. Aroomis domineerib mõdu, saisonile vihjab vürtsikus meenutab rohelist terapipart ja tagapool on tõepoolest ka tikreid ... või pigem siiski kiivisid.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses võistlevad omavahel mõdu hapukas-magusakas vahasus ja saisoni veinine sädelus. See pole heitlus, ohh ei! Pigem selline mõnus sparring, kus loobitakse üksteisele märksõnu ja ideid, teravmeelsusi ja sõbralikke solvanguid. 

Lõppmaitses säriseb vürtsikas elegants, hoolimatu lohmakusega ... kuid siiski kaldumata frivoolsustesse, on kamraadlik aasimine jõudnud sellisesse punkti, kus näod hakkavad juba punetama ja õhk on paks sarkasmist. Järelmekk taandub veidi rahulikumasse asendisse, sõnapildurid raugevad, laskuvad tugitoolide mõrkjatesse sügavusse, põrnitsevad üksteist üle mõdust kleepjate pokaalide ja prahvatavad siis vabastavalt naerma. Kohe näha et vanad sõbrad :)

Keskmisest kriips kergema kehaga (mõdu eripära), tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Mõdu ja saison osutusid olema suurepärased kaaslased, kes leidsid kohe ühise keele ning panid toime rõõmsa sõnasõja. Rohkem sellist sädelust me kõigi ellu! Oivaline aperetiiv, mis ei vaja endale kõrvale muud näksi kui ehk väheke värskeid puuviljaviilakaid. RB hinnanguga pole vana Gambrinus seekord kategooriliselt nõus.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment