Monday, September 5, 2016

Gosebuster


Gosebuster (Kingpin, Poola) pdl 0,5 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus:
"Grodziskie/Gose/Lichtenhainer" ja hinnang 61 punkti!!

Tootjainfo: "Salted Caramel Dark Gose"

Keskmist kasvu pudel, pruulikoja tunnussiga on seekord valges kollirüüs. Kergelt kreemikat karva vaht täidab 2/3 klaasist, püsides vägagi kaua. Õlle värvus - uduselt tumedapoolne punane. Aroom on ... hmmm ... no soolane karamell noh! Tõsi küll, seda soola pole palju, kuid siiski täiesti äratuntav. Väike kohvine ja kalakonservine kribal selles lõhnapilves teeb asja ainult põnevamaks. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja ... mõõõõnusalt soolakas-hapukas-magusakas. Oi see mulle meeldib! Keskmaitses soolasus veidi taandub konservploomi eest, kuid kokku on see kraam ju täitsa numpsik! Lõppmaitse on hapukas-suitsune ... no miks see niivõrd sprotikonservi meenutab? :) Ei ole kala maitset, ei ole ... aga ajutajus ripub sprott mis sprott! Järelmekis ulbivad rosinad ja konservploomid omamoodi veidralt huvitavas soolakas-magusakas boolis.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, soolakas-hapukas-magusakas-soolakas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! Omapärane kraam, pole midagi kosta - tumedat goset polegi varem keelele saanud. Kui soola oleks viis tera rohkem, siis ilmselt kiidaks rohkem, kuid omamoodi mõnusalt totu on see kraam ikkagi. Pakkuda koos Riia sprottidega ;)
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment