Monday, September 5, 2016

Tohuvapohu

Tohuvapohu (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Liigimääratlus: amber lager

Tootjainfo: "Kasemahlaga pruulitud. Light Dry linnaseekstrakt. Humalad: Northdown, Hallertau Tradition. Pärm: Oktoberfest/Amber lager WLP820"

Väike lihtne pudel, kasetohune sildikujundus. Valge sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne.

Aroom on jubelahe. Kasemahl on ju niiiiii delikaatne loodusnähtus, et see ei peaks üleüldse mingit lõhna andma. Kuid näe - asjaolude kokkulangemisel (linnaseekstrakti tõttu?) lõhnab see kraam ... noh nagu äsja höövlimasinast lennanud kuumavõitu kaselaast :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkja-hapukas, kuidagi mõnusalt karvane ja tokerjas. Keskmaitse ... jeerum ... puidune tajuhäire süveneb! No ilmeksimata võib öelda et sa järad kasetohtu! Kuigi ei ole siia kasetohtu pandud, no ei ole ... või nii vähemalt pruulmeister väidab. Aga mine sa tea, sest kurrram küll, keele ümber on mähitud terve kasetohurull! Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas, kaselehtede ja rauase soovee taoline, kore ja kare ja puidune ja puha. Järelmekk ... noh nigu vanakooli kahemehesaega tõmbaks sookaske ikka nii kaske-kaske ja sihkat-sahkat ja tohtu ja puitu :)

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Oisasiigakuihea. Ja parim selle asja juures on see, et kogu see maitseküllus on kodanik pruulmeistril suisa kogemata välja kukkunud :)
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment