Saturday, September 3, 2016

Mustand

Mustand (Pihtla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Liigimääratlus: black IPA

Tootjainfo: "Pale ale, Carafa, Special, Caramunich, flaked barley. Chinook, Amarillo, Cascade.
IBU 55"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Hallikaspruun vaht täidab üle poole klaasist, püsib väga kaua ja jätab ka klaasiseintele vähest vahupitsi. Õlle värvus - must. Aroom on mõrkjas-vürtsikas, musta seesami seemneid ja vürtspipra terakesi meenutav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, tsitruseline mõrkjus seguneb kohvilaadse hapukusega, lisandub mõnus vürtsikas kirbus. Lõppmaitse mõrkjas röstine põhi meenutab üle lõkke lastud peenleiba, millele on kena krõbe ... peaaegu et söstuma hakkav koorik peale kõmmeldunud. Järelmekk on huvitavalt kahetine - kreemikalt pehme, kakaone ja samas krõbedapoolselt mõrkjas-hapukas.

Keskmisest kriips raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! Mõnus variant tumedast ... antud juhul tõesti Mustast IPAst, millele kaerahelves on andnud jämedamale stoudile omase keha, kuid pole muutnud teda magusakaks, nagu tihti sedasorti katsetused kalduvad minema.
-------------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment