Wednesday, September 21, 2016

Mutant Disco TQ (2016)


Mutant Disco TQ (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang 92 punkti.

Toojainfo: "A very special version of the Mutant Disco White IPA, aged for months in tequila barrels"

2015.a versiooni kirjeldus on siin, vaatame kuidas seekord tundub.

Väike lihtne pudel, sildil Agaav, sidrunid ja veel nipet-näpet. Sentimeetrine valge vahukiht kaob üsna kiirelt, jättes küll veidi vahukirmet klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldne. Vaikne tequilavine imbub ninna juba üsna kaugelt, nina klaasis pistes hurmab sidruni ja tequila segu säherduse silmipimestava värskusega, et naeratus venib lausa iseenesest üle näo.

Esmamekk on keskmise kehaga ja raksakalt mõrkjas-magusakas, otsekohene ja klaar. Keskmaitse - oikuratseeonhea - sidrunikoor, värskeltpressitud sidrunimahl, agaavinaps, greip, sidrunikeeks, tequilas leotatud rosinad, naeru täis tuba ja säravad silmad. 

Lõppmaitses tunned vanilje mõrkjas-magusat pehmust, kaneeli ja vaiku, mesilasvaha ja männiokkaid, kuuled kulunud ent armsaid nalju ning üllatud mööda püksisäärt üleskrabistava kassipoja üle. 

Järelmekk üürgab lorilaule ning üritab kuratteabmispärast ukse külge külge klammerdatud valimisplakatile selgeks teha et kõik see poliitika ... noh teate küll. Seltskond haarab kaasa tequilapudeli ja taldrikutäie sidruniviile ning longib ranna poole. Õhtud on juba küll jahedad, kuid kes see enam seda tähele paneb. Juua sõpradega üks naps pimeneval rannal, kus vahused laineharjad ja kuu - no mis saab mõnusamat olla!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga MEGATASANDI rüübe! Võrreldes eelmise aasta omaga on asi tublisti muutunud, tunduvalt tekiilasem, kuid ka sedavõrd parem! Vana Gambrinus ise ka üllatab, kuidas ka seekord see kassipoeg jutu sisse ronis - ausõna ma ei lugenud eelmist kirjeldust ennem üle :)
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment