Tuesday, October 11, 2016

18


18 (Pernau, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9 %vol. Liigimääratlus: DIPA

Tootjainfo: "Mosaic, Aramis, Topaz, Eldorado, Columbus" Mittekirjapandud info: "18 tuleneb kaheksateistkümnest grammist humalatest liitri õlle kohta
100 IBU"

Väike lihtne pudel, pisut psühhedeelne sildikujundus. Sentimeetrine valge vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne pronks. 

Aroom. Naeratus. Suuuur ja lai naeratus vana Gambrinuse näol. Troopiline. Marmelaad. Mango. Ananassimahl. Hurmaa.

Esmamekk. Mõmmmadiii. Raske. Jõuline. Magusakas-mõrkjas. Kõikneelav. Hele tõrv? Ei ole tõrva maitseline, kuid tihkus lükkab mõtted tõrva. 

Keskmaitse. Ma ei ole nõus! See ei ole DIPA!! TIPA mis TIPA!!! Ja IBU on raudselt üle 100! Kuid see on oikuinummi IBU ... sihandne läbi lõualuu nõrguvalt mahlane. Hurmaa-povidlo. Seeder-rosinad. 

Lõppmaitse. Manüüdkoheeitea. Selle õlle peale peaks patendi võtma. Et noh näiteks putukatõrjena või nii. Õllekärbseid ja humalanärilisi meelitab ta pigem ligi, aga kõikvõimalikud muud tarakanid peaks selle peale heitunult majast lahkuma. VÄNGE! Vist heas mõttes?

Järelmekk. Keel keeldub oma nägu näitamast, sest hea peremees niimoodi ei tee. No ei kasteta omaenda keelt priitahtlikult kontsentraadi sisse. Ja teate mis on kõige kummalisem - selle maruülevõlli humalaleotise juures ei oskagi öelda et midagi ülearu oleks! Magus, mõrkjas, hapukas, vürtsikas - kõik on olemas! Mingi tajuhäire korras ütleks et isegi soolakas on ka, aga siin ilmselt keel näitab keelt ja narrib meelt. 

Kokkuvõtet ei tule. Sest kõik sai öeldud. Pernau poisile tuleks aga humalast ausammas teha. Sest niimoodi õlut ei tehta. Niimoodi minnakse hulluks. Humalahulluks.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment