Saturday, October 22, 2016

Pealinna Poisid


Pealinna Poisid (Õllevõlur, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,4%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Harvest edition
Koostisosad: vesi, odralinnased, värsked Eesti humalad, pärm."

Väike lihtne pudel, sildil omaaegsed korporandid. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom on huvitavalt hapukas-magusakas, vähese mõrkja fooniga. See lõhn on väga värske, lilleline, eileniidetud heina ja värskeltkooritud meloni taoline. Miskipärast tulevad meelde lapsepõlveaegsed lõhnad - kasešampoon ja kurginäovesi :)

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõõdukalt mõrkjas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, värske ja mahlane. Lõppmaitses viskab näpuotsaga juurde hapukat tikrit, teate küll seda suurt ja praktiliselt läbipaistvaks küpsenud ning kergelt karvast mammukest. Järelmekis tuleb kohale pilsnerile omast mõrkjust ja sutsuke karget vürtsikustki.

Keskmisest suts kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukasmõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe! Selline Berliini pilsnerite koolkonna esindaja, mis võib Tšehhi variandi armastajatele ehk liiga magusakas tundud, kuid vana Gambrinus jäi väga rahule, eriti lõhnaga. Punase kapsa hautist ja bratwursti võtaks siia juurde küll mõnuga.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment