Sunday, October 9, 2016

Double IPA (Kolli)

Double IPA (Kolli, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,2 %vol. Liigimääratlust pole mõtet kordama hakata.

Tootjainfo: "koostis: odralinnased, humalad, pärm, vesi.
1000 IBU"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Kreemikat karva sõrmepaksune vahukiht ilmutab märkimisväärset püsivust. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolselt vaskne merevaik. Aroom on mõnusalt tulvil puuvilju, litšimarju ja virsikuid, konserv-kõrvitsat ja rosinaid.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse algab magusalt-puuviljaselt, kuid siis viskub kiirelt mõrkjasse-heinasesse serva, mängides vahepeal kreegidžemmi ja rohelistest kreeka pähklitest tehtud moosi nootidega. Lõpmaitse vürtsikas-mõrkjas segu paneb keele mõnusalt surisema, turgutades meeli ja soendades keha. Tubli annus arooniaid ja veidike põldmarju. Keel saab parasjagu pargitud, kuid maitsenäsakesed ruigavad rahulolevalt. Järelmeki hapukas-mõrkjas segu tuletab meelde leivakreemi datlitega ja sutsukest ahjuküpseõunte pealt näpatud koorukest.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! Maitsetihe, kuid siiski kergelt joodav, soe ja ahvatlev tegelane, kellega tahaks pikemalt aega veeta. Ainult et korralik ahjuribi peaks siia kõrvale olema haugata, muidu kipub õhtu lühikeseks jääma :)
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment