Thursday, October 13, 2016

Sosin


Sosin (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Black IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Black Rye IPA. Võimsalt humalane, männivaigune ja vürtsikas rukki-IPA.
Humalad (Simcoe, Equinox)
IBU 68"

Väike lihtne pudel, sildil kinnisilmne daam. Kreemikas vaht täidab üle poole klaasist, püsides väggga kaua ning haakides end kena tiheda pitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tume sügavpunane. Aroomis segunevad kõrvetatud leib, kuivatatud mustsõstar, märg loomakarv ja greibiseemneõli.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse jääb hapukaks, leivaseks, kuid sellele lisandub mõrušokolaad ja tilgake veriapelsini mahla. Lõppmaitses tuleb esile vähene linnaseline magusus, kuigi ta jääb mõruapelsini ja kuivatatud apelsinikoore taha. Järelmekis vonkleb märjas samblas kummalise loomana männivaiguse kasukaga mägermutt, kes kraabib mullu põlenud metsaalust ja toitub peamiselt männijuurikatest. 

Keskmisest suts raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. Must IPA nii nagu ta olema peab, leivase hapuka lisatooni võrra põnevam. Rammusaid vürtsikaid hispaania vorstikesi tunduks hea mõte siia kõrvale haugata.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment