Thursday, October 20, 2016

Bernhardi südametunnistus

Bernhardi südametunnistus (Munga, Eesti) pdl 0,5 l. alc 4,3 %vol. Liigimääratlus: must IPA. Hmmm ... kas ei peaks ikka olema session must IPA?

Tootjainfo: "Koostis: vesi, odralinnased (Pale Ale, Special B, Carafa, Special I, Cara Gold), humal (Pekko, Chinook, Columbuc, Ahtanum), pärm (US-05)
IBU 99"

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, veidral mustvalgel sildil koomiksilik morbiidsus. Tumekollane vaht täidab 90% klaasist ning muudkui ronib ja ronib ja ronib pudelist välja. Õlle värvus - tuhmilt sünkpunane. Aroom on röstiselt mõrkjas ning hapukas, meenutades kuivatatud pohli ja kõrvetatud rosinaid.

Esmamekk on kerge, suisa vesisevõitu kehaga ning tugevalt mõrkjas-hapukas. Keskmaitses lisandub üllatavalt meeldivat ja intensiivset magushapukat, veinilikku, melassi ja kõrvetatud leiva segust segu, mis koos niii kõhna kehaga tekitab tõsise vau-efekti. Lõppmaitse kaldub tagasi lihtsasse ja veidi ülevõlli mõrkjusse. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, kusjuures mõrkjus kaob kiirelt, aga vürtsikas õhetus jääb suisa leebelt piprasena hõõguma.

Vesisevõitu kehaga, tugevalt ülekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga omamoodi lahe rüübe. Ülekarbo ja veidi ülemäärane mõrkjus on miinuseks, kuid samas on nii lahja joogi kohta suudetud maitseid kokku kuhjata tõsise tegija jagu.
-------------
pilt isetehtud

1 comment: