Sunday, November 26, 2017

Elueliksiir

Elueliksiir (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,9 %vol. Liigimääratlus: apelsini ja kaneeliga mõdu

Tootjainfo: "Koostis: mesi, vesi, apelsinid, kaneel, muskaatpähkel, pärm (Laluin QA23)"

Väike lihte pudel, tehniline sildike. Sentimeetrine kahvatu vahukiht on hõre ja kaob kiirelt. Joogi värvus - kirkalt kahvatult valkjaskollane, ohtra kuid hõreda hõljumiga. Aroom on lustlikult vürtsikas- lubatud apelsin ja vürtsid on kõik kenasti olemas, astudes üksteisega veidi tõugeldes koos lavale, kuid jäävad siiski selgesti eristuvateks.

Esmamekk on vastupidi magus-vürtsikale aroomile üsna tugevalt hapukas, muskaatpähkel istutab end keelotsale ja ütleb et tema siit enam ära ei lähe. Keskmaitses üritab nelk muskaadist mööda trügida, kuid see eriti ei õnnestu, kuid apesinikoorene mõrkjus mõjub asja mõnusalt tasakaalustavalt. Lõppmaitses võistlevad mõrkjus ja magusus mõjuvõimu eest, võidab aga muskaatpähkli suudkuivatav vürtsikas eeterlikkus. Järelmaitses teeb muskaat juba täiesti laastavat tööd, mattes sisuliselt kõik maitsed enda alla.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kõrb-kuiva paletiga, hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga Friigikas. Mitte just positiivses mõttes friigikas, sest muskaat laastab kogu maitsepildi nagu tuumatalv, kuid ülevõlli maitselaksu ei saa ju teisiti nimetada kui "friigikas"
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment