Tuesday, November 7, 2017

Gold Blanche


Gold Blanche (Star, Madagascar) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Witbier" ja koondhinnang veel puudub.

Muuseas, RB tunneb sellelt saarelt ainult kümmet õlut ning nende hulgas on tegu õllega nr 2 :)

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "Beer of intense thirst
White beer with a moderate bitterness, it combines flavors of citrus and spices. It gives off aromas of bread and a note of coriander.
Specific recipe with wheat that gives a hazy appearance to the beer."

Väike lihtne pude, hõbedane-sinine sidlkujundus on hoiatavalt ja igavalt edev. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt valkjas-kollane. Aroom meenutab pulbist segatud apelsinijooki, koraindri mahe vürtsikus muudab aga vitaminiseeritud aroomi meeldivaks. 

Esmamekk on kerge, isegi vesisevõitu kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, koriandri vaigusus jääb vesises põhjas veidi heitunult hulpima nagu konn piimapanges. Lõppmaitse on vesiselt lääge (haruldane kombinatsioon, kas pole). Järelmekk ... noh koriander päästab päeva, selle mõnus vaigune-nätske olek on iseenesest niivõrd meeldiv, et muudab ka kõige vesisema lurri joodavaks.

Vesise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga üsna mõtetu rüübe. Ma kujutan ette et Madagaskari kliimas (keskmine temp 22 kraadi) ja külmalt sobib ta janupeletuseks vägagi, aga muidu ... mehhhhhh.
-----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment