Wednesday, November 15, 2017

Vanilla Milk Stout


Vanilla Milk Stout (vandeStreek, Holland) pdl 0,33 l. alc 5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sweet Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Sweet, bitter and full. This milkstout is enriched with coffee and vanilla for intense sweet pleasure. The coffee was specially selected by the Koffelab and the artwork was made by Olivier van KoffieLeute.
water, malted barley, malted oats, coffe, lactose, vanilla, hops"

Väike lihtne pudel, sildil keegi kukenäoga tegelane ja krimpsusnäoline inime :) Sõrmepaksune mustjaspruun vahukiht püsib päris kenasti. Õlle värvus - must ... noh olgu, väike punakas helk on selles mustas kah näha. Aroom on ehedalt ja värskelt jahvatatud kohviubade taoline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse alustab hapukalt ja kohviselt, kuid siis liigub rohkem šokolaadisesse külge. Lõppmaitse muutub magusamaks, kreemine vaniljene noot on päris mõnusake kuid ei kesta kaua. Järelmekk loputab keelepära taaskord hapukama kohvise maitsega ja jääb siis kerge šokolaadise mõrkjas-magusa mälestusena päris kauaks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kreemise paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe! Kui võtta arvesse, et tegu on üsna lahjapoolse tegelasega, siis on siin maitseid nii mis mürtsub - kaer ja laktoos teevad oma töö. Kahjuks jääb lubatud vaniljene noot üsna nõrgaks, mis toob hinnangu tiba allapoole. Kui on aga soovi millegi kerge ja samas maitseka tumeda tegelase järele, siis seda võib julgesti soovitada!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment