Sunday, November 5, 2017

Marise mosaiik

Marise mosaiik (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Siin kohtusid Maris Otteri linnased ja Mosaic humal
IBU 58"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht püsib üsna kenasti ja haakub tiheda jäljena ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne.

Aroom ... nurrrrrr! Niiii mõnusalt puuviljane ja lilleline ja heinane ühekorraga! Justkui oleks õitsev luhaheinamaa maha niidetud ning sina mõnuled selles värskes aromaatses ja siiani õitsevas kuhilas, pihus peotäis kuivatatud virsikuid.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse kaldub magusasse, heinasesse külge, segades seda heledate rosinate, päikesepaiste ja koduse kardemonisaiaga. Lõppmaitse toob tagasi mõrkjama poole, keeleküljed hakkavad vürtsikamalt surisema, tõmmates end mõnusalt kerra nagu kass päikesepaistes. Järelmekk tõmbab tagataskust välja hapukama noodi ning kõditab sellega keele taganurki, pannes päikesekassi uudishimulikult silmi kissitama ja mõrkjaid küüsi välja ajama.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! Juhul kui see ongi nüüd päriselt SMASH-tüüpi IPA, siis see on üks kuramuse hästi tabatud kooslus!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment