Friday, November 3, 2017

Texas Ranger

Texas Ranger (Katla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Liigimääratlus: "American Brown Ale"

Tootjainfo: "Šokolaadine mõrkjas märjuke.
1.partii"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-tähik seekord tumepruuni värvi. Vähene hallikaspruun vahukiht vaob kiirelt, jäädes samas kirmena püsima. Õlle värvus - kirkalt sünkpunane.

Aroom on nõrgake ... kuidagi jube tuttav, veidi kirbe ja midagi ravimitega seoses. Või on see lagrits? Või kampol? Kardemon? Wishnevsky salv? Kamper? No kõike oleks nagu natuke, aga näppu päris peale ei pane.

Esmamekk on keskmise kehaga, mõrkjas ja veidi kreemine. Keskmaitse ... võehhh ... kamper noh jah! Minuealiste lapsepõlves määrisid vanainimesed sellega põlvi, kogu mu ühe vanaema elamine lõhnas selle järgi. Lõppmaitses see räme medikamendine kirbus õnneks taandub veidi leebemaks, kuid jääb ikkagi häirima, šokolaadine mõrkjus upub kuhugi tahaplaanile. Järelmekk muutub juba eelmise ehmatusega üsna leebeks, kuid esile tuleb tuhane-jahune kuiv mõrkjus.

Sorri, aga see õlu on omadega metsas. Käre-kirbe-medikamentoosne räme vine püsib suus häirivana veel pikalt. Võimalik, et on halb pudel (ehkki miski sellele otse ei viita), kuid see asi läheb kraanikaussi.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment