Wednesday, November 29, 2017

Kollane Lumi


Kollane Lumi (Juhus / Lille, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnangut veel pole.

Tootjainfo: "Värskendav hapu õlu, kuhu on lisatud meeletu kogus sidruneid ja kaerahelbeid."

Väike lihtne pudel, helekollasel sildil valged kirjad. Nommma'itea ... fantaasiavaesed õllenimed on üks äärmus, hea maitse piiri ületavad, poisikeselikult tembutavad nimed aga teine. No kujutage ette, kuidas te seda jooki pakuks väärikamale daamile või härrale?

Pea olematu valge vahukiht kaob koheselt. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom ... ooo ... see on tõeliselt meeldiv! Sidruni-karamellkommid ... või siis vanaema poolt tehtud kodune limonaad, päris sidrunitest ja sidrunikoorega nagu mõiste "lemonade" seda ettegi näeb!

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse muutub veidi kreemikamaks - vot mida ikka annavad kaerahelbed - ja magusapoolsemaks, meenutades sidrunimahlaga immutatud biskviiti. Lõppmaitses pakuks juba sidrunheina, selline mõnus mõrkjas-hapukas ja übervärske mahlasus loksub keelel. Järelmekk jääb üsna samale lainele ... kuid noh see on üks meeldiv laine!

Keskmise kehaga, alakarboniseerunud paletiga, hapu-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! Vana Gambrinus annab maitsetu nime andeks, sest õlle enda maitse on oivaline!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment