Friday, November 3, 2017

Shark Jumper


Shark Jumper (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain" ja hinnang 81 punkti.

Tootjainfo: "Everything used to be awesome, and then one day Fonzie was riding a shark. Shark jumper describes a person who used to be cool but they did the unthinkable — like Fonzie did with that shark. Do not jump the shark — stay cool. This Double Rye IPA is aged in cherry wood and then dry-hopped with Belma & Calypso hops. Brewed together with RateBeer.com European Summer Gathering 2017.
Brewed for the Ratebeer European Summer Gathering 2017, using a recipe decided upon by the RBESG participants. (And hopped by Marduk.)
IBU 65"

Väike lihtne pudel, sildil hullumeelse irvega hai. Tumekollane sõrmepaksune vaht püsib kaua ja jätab kena vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne oranž. Aroom on raskepoolne ja kuldne ja veidi kleepuv ja veidi vaigune ja üleüldse paljulubav!

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusaksas. Keskmaitse muutub tuba tihkemaks, siivuke õlisemaks, kordades mõrkjamaks ... sihuke vaigune ja leivane toekas-tõhus suutäis, et sellega võiks vanema diiselmootori käima panna. 

Lõppmaitse - vürtsvaigune ja vaikvürtsine. Rapsakalt mõrkjas põhi saab juurde hapuka leivase ja samas niiii mahlase kerguse ... ning korraliku vürtsika õhetuse. Järelmeki ajal kõrisevad keelel kuivanud kadakamarjad ja sulab kokku vahtrasiirup pohlade ning männivaiguga. Ahhhaaa ... päis lõpus lisandub ehe piiniaseemneke nagu meenutus Itaaliast!

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI VAIGUKOKTEIL! Vana Gambrinus luges kokku vähemalt kolm eri liiki vaiku: kadaka, männi ja seedermänni omad! Oi kui mõõõõõnus ... ja samas kuidagi rabistav ning kärsitu nagu noorte esimene armutegu. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment