Thursday, November 30, 2017

Siberian Table Beer


Siberian Table Beer (Bevog, Austria). prk 0,33 l. alc 11,3 %vol Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang on 85 punkti

Tootjainfo: "Russian Imperial Stout"

Väike lihtne pudel, sildil kaks luukõhna isendit joovad väljas õlut, ehkki kraadiklaas maja seinal näitab nii umbes miinus 45. Aga üldiselt on Bevogi "Who cares" seeria sildikujundus üsna eemaltõukav. Halb näide sellest, kuidas omanäolisuse taotlus võib üle pingutades viia vastupidise efektini - liiga kirju ja tarbetult originaalitsev.

Tumepruun vaht täidab kolmandiku klaasist ja on väga püsiv. Õlle värvus - läbitungimatu must. Aroom on tume ja pehme ... nagu vana nahktugitool, kuhu sa vajud nii mugavalt sisse, et niipea ennast püsti vinnata ei viitsi.

Esmamekk on raske, lausa vägagi raske. Hapukas kohvi ja mõrkjas šokolaad teevad keeleotsale pesa ja kudrutavad seal. Keskmaitses ilmub pesasse kuivatatud ploomi kujuline muna, mis näeb välja, lõhnab ja maitseb täpselt nii nagu paistab - ehe poolkuiv must ploom, millele on peale raputatud mõrušokolaadi tolmu. 

Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, mõnusaimal moel šokolaadine ... justkui keelele oleks sattunud veini ja šokolaadi sees leotatud kohviuba. Ja see kohviuba on seestpoolt täidetud rosinate ja kuivatatud kirssidega. Vaat see oleks üks väärt ampsuke, kas pole? 

Järelmekk mõjub nagu šokohooliku unistus. Kirsišokolaad ploomi- ja mustikatükkidega. Šokolaadiliköörist tehtud tarretidega täidetud šokolaadikomm. Mõrkjas-hapukas šokolaadikomm, mitte mingi magus plönn!

Raske-raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka-magusakas-hapukas-mõrkja paletiga ÜBERTASANDI rüübe! Šokohooliku kleepjas-märg unistus. Sobilik dessertõlleks ... mitte magususe, vaid täidluse ja külluse mõttes. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment