Wednesday, November 15, 2017

Orange Velvet


Orange Velvet (Lervig, Norra) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang on 68 punkti

Tootjainfo: "A double dry-hopped IPA with a touch of mango, lime and vanilla. Yeah, we had to try one... a Milkshake beer that is...in this case we mixed up a easy going session able IPA added some lactose to sweeten things up.We then put in a bit of mango, lime and vanilla to create a orange-sickle like flavor. Its light and tasty and a tad different than your ordinary IPA.
IBU 45"

Väike purk, helekollane sildikujundus on kuidagi jaapanlik. Sõrmepaksune valge vahukiht vajub kiirelt hõredaks ja siis kaob. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom ... oi ... ongi jäätis! Sidrunijäätis vaniljega? Isver kui lahe!

Esmamekk on keskmisest nõks kergema kehaga ja magusakas ning mahlane. Keskmaitse ... jebeppijeee ... marumõnus! Mahlane, jäätisene ... nagu jooks mangosorbetti ja ampsaks vaniljeküpsist kõrvale. Lõppmekk toob esile veidi laimi või siis sidrunikoort, mõrkjas-hapukas mahlasus suliseb ja soliseb suus nagu kevadvete tulemine. Järelmekk hellitab kurgupära vaniljese ja biskviidise pehmusega, segades sinna hulka ka greibist mõrkjat vürtsikat eha.

Keskmisest tiba kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Vaata kui sa asud seda jooki hindama lihtsalt kui IPA't, siis sa ilmselt pettud. Kuid ütle milkshake või siis icecream IPA ... ja kõik asub nunnumail moel oma kohale!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment