Wednesday, November 22, 2017

Maks Pine

Maks Pine (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Liigimääratlus: männi-eil

Tootjainfo: "Spruce Willys'e lähisugulane Maks Pine on männi-eil. Kuus erinevat linnast, sh Simpson's DCR, ja neli erinevat humalat, sh Wakatu, põimuvad männinektariga üheks terviklikuks rüüpeks.
IBU 32"

Väike lihte pudel, tehniline sildike. Tumekollane, lausa pruunakas vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt murelipunane. Aroom meenutab männi-õisikuid - teate neid kollaseid tutte mis noorte käbide moodustamise eel näha on. Vaigune, kanarbikune, männine, leivane ja rosinane ... mmmmmm kui mõnus segu!

Esmamekk alustab kummaliselt kerge kehaga ja mage-mõrkjalt (?) Keskmaitse maitseb niiiiiiiiiii ehedalt vaiguselt, nagu olekski lihtsalt võetud noori käbisid ja neid leotatud ... linnaseid pole siit tagant absoluutselt tunda! Lõppmaitses hakkab tasapisi midagi õllelikku selle käbitinktuuri tagant kumama, lastes aimata midagi punase eili karamellist rauamaitse taolist. Järelmekk toob lisaks hapukat nnooti, kuid ka see meenutab pigem mängu vaigust noort võrset kui õllevett :)

Ülevõllikas! No kohe kuus korda ülevõlli, kaks sammu sissepoole, kolm sammu väljapoole ja siis veel kaks korda üle võlli. Männikäbileotis, ma ütlen! Seda võik edukalt lõhnakuuskede täitevedelikuna müüa :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment