Friday, November 10, 2017

Manipulation


Manipulation (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Barley Wine“ ja hinnang 62 punkti

Tootjainfot leida ei õnnestu

Kraanist, silti ei ole. Vähene kollakas vaht kaob kiirelt. Õlle värvus - uduselt punakaspruun. 

Aroom - nina on sattunud suuuuures rosina sisse. Või noh, suure kuhila rosinate sisse. Ja rosinate all on peidus ka paar kuivatatud ploomi. Ja virsikut.

Esmamekk on raske ja mõrkjas-magus, täidlaselt rosinane ja õrnalt torkivalt vürtsikas. Keskmaitse viib esmaelamuse nii umbes kaks korrust kõrgemale, korrutades nii magusa kui mõrkja kahega, pannes keeleküljed õndsalt surisema.

Lõppmaitse toob sisse tugeva rauamaitse, mis paneb kulme kergitama - see pole odraveinide puhul just tavapärane. Ei, see pole halb, võib-olla isegi kohane ... kuid lihtsalt ootamatu. Järelmekk läheb veidike quadruplite maailma oma jämeda puuviljasusega, kuid seda takistab siirupiseks minemast seesama raudne surve.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe. Üsna ebatüübiline tegelane ... kuna mitte mingit sisulist infot kuskilt saada ei õnnestunud, siis suutunnetuse järgi pakuks liigimääratluseks: "american rye wine" ... kuigi ega pole üldse kindel, kas siin rukist on mängus? Igatahes tahab see klaasitäis kõvat singivõileiba enda kõrvale!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment