Tuesday, November 14, 2017

Pareto 2017 (Port Wine Barrel-Aged)


Pareto 2017 (Port Wine Barrel-Aged) (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Scotch Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Pareto (Port Wine BA) is a monumental wee heavy aged to perfection in port wine barrels for 12 months. Decadent caramel sweetness cut with oak and notes of port wine. Luscious brew suitable for slow sipping."

Väike lihtne pudel, sildil Pareto printsiipi iseloomustav jäämägi. Kollane sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt sügavpunane. Aroom on parkivalt mustsõstra ja aroonia segune.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja ja tihedalt hapukas-magusakas. Keskmaitse nagistab keelekülgede kallal alkoholise-vürtsika sõgedusega, kesk keelt laiutab aga musta ja punase sõstra segu-marmelaad. Lõppmaitses hakkab veidi aimduma šoti eili karameljat raskust, kuid sellest hoovab üle vaskne arooniamahla jõgi, justkui oleks keset keelt pannud vana vaskse viiekopikase. Järelmekk - see meenutab pigem kodust mustsõstra-nastoikat kui õlut. Tõsi küll, vanilje reedab seda, et kraam on vaati näinud, kuid ... see vaat on kuidagi odav, metalne ja veider.

Mnjah. Nommmaeitea. Vaata šoti eilist sa ootad karamellist täidlust. Portveinist midagi üsna samasugust, kuhugi liköörilikku kanti suunduvat pehmet rammusat paitust. Ja nüüd sa paned need kaks asja kokku ning saad ... odava koduse mustsõstraleotise, millesse on kukkunud peotäis vaskmünte. Oehh. Van Gambrinus on segaduses. Kui võtta see jook nö pimetestina ette, siis ehk isegi kiidaks, kuid paluks kraamil veel järelküpseda. Võttes aluseks tootjainfost tulenevad ootused ... noh siis nendega võrreldes on see jook hakanud kuhugi teises suunas astuma.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment