Wednesday, November 22, 2017

Sori Pareto 2017 (Whisky Barrel-Aged)


Sori Pareto 2017 (Whisky Barrel-Aged) (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Scotch Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Pareto (Whisky BA) is a monumental wee heavy aged to perfection in Macallan whisky barrels for 12 months. Decadent caramel sweetness is cut with balanced oak and fruity whisky notes. Luscious brew suitable for slow sipping."

Väike lihtne pudel, sildil Pareto printsiipi iseloomustav jäämägi. Aga no kuulge kulla Sori rahvas ... miks paganama pärast te niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii üks-ühele sildi tegite? Kas teate, mis keskmine kunde mõtleb? "Aga ma olen seda juba saanud!" Ja jätab ostu tegemata. No kesse hakkab süvenema sildi allosas olevasse imepisikesse kirja?

Sentimeetrine kollane vahukiht püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane. Aroom ... ooo see on hea! See on VÄGA hea! Šoti eili magus-karamelline põhi on saanud endale lisaks vaniljese viski, lisaks mõnusat marjast mahlasust. See kõik sobib omavahel kokku lihtsalt oivaliselt!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse paneb naeratama ... see vaniljene kreemine pehmus täiendab ideaalselt wee heavy kanarbikust mesist puidusust. 

Lõppmaitse puistab taskusse peotäie kuivatatud kirsse, torkab hambusse vaarikavarre, kuukab kütuseks suuuuure sõõmu pihlakaveini ja asutab end ronima kõrtsi kõrval olevale künkale, et vaadata päikeseloojangut ... aga no kus sa sellega, ilm on taas sompus, nii et võib kõrtsituppa tagasi astuda. Järelmaitse ajal on kildi alt välja paistvad karvased koivad juba kenasti laua all risti, taotakse kaarte ja möiratakse vaba mägilase naeru, rääkides järjekordset lugulaulu nendest tobedatest inglismannidest.

Mega! Seekord on Sori tabanud naelapead ja löönud selle sügavale tammevaati. Kuigi noh kesse ikka naelaga vaati rikub. Igatahes on vana Gambrinusel hirmsasti hea meel, et võrreldes portveinivaadi ludrivõitu versiooniga läks see katsetus õigesse kohta!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment