Monday, November 16, 2020

Aurelia

Aurelia (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,75 punkti

Tootjainfo: "AURELIA - DDH DIPA. Vic Secret, Nelson Sauvin and Amarillo hops
IBU - 35"

Keskmist kasvu purk, sildil virmalised. Kollane vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka tihedal klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane.

Aroom. Oi kas teate kui hea meel on üle tüki aja taas tunda lihtsalt hea värske humala lõhna. Ilma veiderdusteta - mis on ka kõik toredad - vaid lihtsalt head värsket ja veidi lillelist humalat. Noh nagu peale kuud aega rootsi lauda saaks kodust kardulat ja notti.

Esmamekk - raske kehaga ja mõru. Kohe ikka üsna mõru ja magus ja kenasti tasakaalus ning vägev.

Keskmaitse. Uhhh. "Vanakooli" on ilmselt selle kogu uue õlleilma kohta veider öelda, aga no kuulge, see on üks VÄGA võimas doppel-IPA.

Lõppmaitse. Vaigune, puidune, känkerjas ja tokerjas. Sihuke rohmaka metsamehe moodi.

Järelmekk. Uhhhhh. Seedrimänni vaik, taruvaik ja vist kõrvavaik kah :)

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõru-magus-mõru-hapukas-mõru-vürtsikas-mõru-magusa buketiga MEGAtaseme rüübe. Kahekihiline tegelane, mille leebe-lilleline lõhn ei juhata kuidagi sisse rämerohmakat töömehe-IPAt.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment