Thursday, November 5, 2020

Gose Fresca: Kiwi & Sabro

Gose Fresca: Kiwi & Sabro (Cool Head, Soome) prk 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang 43 punkti. Untappd'i liigimääratlus: "Sour - Fruited Gose" ja hinnang on 3,63 punkti.

Tootjainfo: "Nordic Sour brewed w/ Kiwi Fruit & Sabro hops + a touch of sea salt"

Väike purk, sildil seibistet kiwi. Valge vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on supermahlane, üsna selgelt tikri-kiwi taoline ja magusalt troopiline.

Esmamekk on kergepoolse kehaga, julgelt soolane ja hapu. Keskmaitse - toorevõitu tikrid, kasemahl ja laktoos? Siin pole ju laktoosi, või on? Lõppmaitse - tikri-kiwi joogijogurt ja yuzumahl. Või siis kombutša. Või siis midagi sama mahlast. Järelmekk - mate tee ja yuzu, tikrid ja õunad, veriapelsin ja toorepoolne mandarin.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, soolane-hapu-magusakas-hapu-soolakas-magusakas-hapu buketiga Übertaseme rüübe! Urjuhhhh kui hea värskendaja. Tõsi küll, kiwi on sihuke veidravõitu tegelane, millel puudub väga selge omaenda mekk, aga selle kasutamine on sellevõrra julgem samm!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment