Monday, November 9, 2020

Üleöö

Üleöö (Pöide, Eesti). pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ei RB ega UT ei tunne seda jooki

Tootjainfo: "Saare moodi pruulitud kirssidest pungil stout õlu, mille kirsi hapukas mekk vaheldub kohvirösti omaga. Mõnusamaks mekutamiseks magusa kaaslase ja/või koogiga kamina ees.
IBU 18"

Väike lihtne pudel, pruulikojale omaselt viltune silt seekord puna-musta triibuline. Pruunakas vaht täidab pool klaasist, püsides kaua ja haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - tuhm mustjaspunane. Aroom on ootuspäraselt hapukas-mõrkjas, marjane (ehkki mitte arusaadavalt kirsine) ja röstine. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-magus. Keskmaitse muutub veidi mõrkjamaks, nüüd juba arusaadavalt kirsiseks ja kõrbenud leivakooriku taoliselt röstiseks. Lõppmaitse nihkub tagasi maguamasse serva, meenutades kirsiželeed kohvikreemiga koogikesel. Järelmekk - klaarilt kirsine ja röstine ja mõnusalt likööriselt vürtsikas ning koduveiniselt hapukas.

Keskmisest suti raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magus-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe! Täpselt see mis lubatud - kirsistout oma ehedas ja ausas teostuses.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment