Friday, November 13, 2020

Fruitshake (Pomelo)

Fruitshake (Pomelo) (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Milkshake / Smoothie" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Milkshake" ja 3,74 punkti

Tootjainfo: "Fruitshake with domination of Magnum, Azacca, Citra, Mosaic hops.
IBU - 34"

Keskmist kasvu purk, sildil pomelolõik. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt, haakudes tsipa ka klaasiseintele. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroom on üsna uue laine IPA'de klassika - kargelt tsitruseline ja kergel tualetine (ja see EI OLE halb :), aga lisaks ka veidi pehme ja sumedalt jogurtiline.

Esmamekk on hapukas ja vürtsikas, keeleotsa kõditav ning greibine. Keskmaitse - greibi ja viinamarjadega joogijogurt, pehme ja samas humalakõditav. Lõppmaitse - hapukas-magusakas, keelekülgedel sulnilt loksuv nagu väikese mere lühike laine. Järelmekk on pehme ja krõbe ühekorraga, siidine ja sädelev, mahlane ja pisut humalakrobeline.

Keskmisest tripsuke raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERtaseme rüübe! Milkshake IPA'de kohta harjumatult krapsaka ja meelikõditava olekuga. Seda jooki küsiks kindlasti ka teise klaasitäie juurde.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment