Monday, November 30, 2020

Papagoi

Papagoi (BeerBird, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "ISA - Session IPA", hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang pole samuti välja kujunenud.

Tootjainfo: "Ohtra Humalaga aga väiksema alkoholisisaldusega. Erineva röstiga odralinnased annavad talle piisava keha ja samal ajal on õlu kerge juua. Põhitooni määrab küllaldane kogus Columbuse humalat.
IBU 37"

Väike lihtne pudel, sildil kaks papagoid. Sentimeetrine kollaka varjundiga vahukiht on mõõdka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt tuhmkuldne. Aroom meenutab kentsakal moel alkovaba õlut, vesine, leivaselt hapukas ja murumõrkjas

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse - hapu. Kenstakalt ja kohatult hapu. Lõppmaitse on parkivalt mõrkjas, justkui oleks humala asemel kasutatud raudrohtu või teelehti. Järelmekk lisab hetkeks vähekese magusamat nooti, kuid see kuhtub kohe taas parkiva hapukas-mõru taha.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-hapu-mõrkja buketiga niru rüübe. Session IPA on kuramuse keeruline stiil (humalamõru jääb tasakaalustamata linnasemagusa poolt, vesine keha ainult võimendab puudusi), millega tihti põruvad ka kogenud tegijad, alustajalt oleks ehk ka patt kohe mingit tulemust oodata. Aga kirjutada sildile "IPA" ja üritada seda siis ka täisväärt IPA'na turundada ... no teate, see on kunde tüssamine. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment