Sunday, November 15, 2020

Sourbit Cherry & Strawberry

Sourbit Cherry & Strawberry (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja 3,85 punkti

Tootjainfo: "Sour ale with cherries, strawberries, cacao nibs, sea salt, lactose and vanilla beans.
IBU - 9"

Keskmist kasvu purk, sildil midagi segast sügistoonides. Sentimeetrine roosakas vahukiht kaob üsna kohe. Õlle värvus - kirkalt kilkavroosa. Aroomis möllavad pöidlasuurused vaarikad, tantsitades pisut tillemaid kirsikesi.

Esmamekk on põnev segu marjadest, magusast hapust ja soolasest, kerge ja mahlane ja karge. Keskmaitses ilmneb kakao õrn varjund - iial poleks arvanud et kakao ja marjad võivad niiiii kenasti kokku kõlksuda! Lõppmaitses purjetab esile soolakas laevuke, poetades enda järele punase sõstra ja metsmaasika mullikesi. Järelmekis ilmneb ka laktoosi ja berlineri ühispingutusena veidi jogurtilist pehmust, ehkki teda peab sellest lahmavast mahlamöllust teadma otsida.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-soolakas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERTaseme rüübe. Soola lisamine berlinerisse on superhea mõte, sama võib öelda julguse eest panna säärasesse kokteili ka kakaod. Kokku on aga kõike veidi liiga palju, kippudes lõpuks suure nüansside otsimise peale ära väsitama. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment