Friday, November 20, 2020

Slam Dank

Slam Dank (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 8,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,77 punkti

Tootjainfo: "The BIG brother of Dank IPA. Even more Hops and power ; West coast DIPA.
IBU - 80"

Keskmist kasvu purk, sildil lahvatavad kuumavad tuletoonid. Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasi ja püsib kaua, haakudes kenakesti ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt soe tuhmkuldne. 

Aroom - kanarbik, mesi, takjavarred ja ristik? Miks minu aju tõi esile ristiku? Ausõna ei tea.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse muutub puidusemaks, segades mesilasvaha, veidi suira ja metsõunad. Metsõunad ja õunapuu. Värskelt seibideks saetud õunapuu!

Lõppmaitse. Raske, roostene, vasene. Jäme ja tümakas. Õunapuust tehtud peeker, täis suira peal seisnud meeveini. Tummine ja tammine. Soe ja pikaldane. Vanad mehed ja tuhmunud peekrid, millest on joodud palju. Nii pulmade kui matuste puhul.

Järelmekk. Jäme ja röntsakas. Rabaveest ja kanarbikumeest kääritatud jook, mida hoitakse aastakese õunapuuvaadis. Pakutakse talvel ja neile, kes vajavad vanadesse kontidesse soojust.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. Briljantselt täpselt tabatud imperial west coast IPA stiili. Ainult et see stiil on raskepärane ja vaimustusest kilkama ta ei pane. Selleks on vaja aega ja kogemust.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment