Tuesday, November 3, 2020

Thyme Cranberry Lemonade

Thyme Cranberry Lemonade (Cool Head, Soome) prk 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored " ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd'i liigimääratlus: "Sour - Other" ja hinnang on 3,6 punkti.

Tootjainfo: "Nordic Sour brewed with cranberries, lemons, fresh thyme and sea salt."

Väike purk, roosal sildil tüümian ja pohlad. Kollakas-punakas vaht täidab 4/5 klaasist, kuid kaob üsna tõtlikult ja jäljetult. Õlle värvus - hämuselt punakas. 

Aroom - mõnusalt mitmekihiline ja samas delikaatne. Alguses lihtsalt marjane hapukas-magusakas värskus. Seejärel vaigune ja rõske tüümian. Lõpuks aga mõnus kuiv soolane kargus.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas-hapu. Keskmaitse ... uhhh ... see on omamoodi lahedalt vintis värk - vaigune ja eeterlik tüümianioksake puhkab soolvee-vannis ja kallab endale pohlamahla vannivahuks peale. Lõppmaitse - uhhh kas teate see määratlus "limonaad" on tõepoolest kohane - sidrunimahla ja tüümianioksaga timmitud magusakas karastav jook on see ju tõesti! Järelmekk on muhedaimal moel magus-soolakas, justkui parima maitsetasakaaluga sidrunikeeks.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magusakas-hapu-mõrkjas-hapu-vürtsiks-magus-soolaka buketiga Übertaseme rüübe! Tüümianit oleks võinud rohkemgi olla, oleks sarnasus pohla-tüümiani-sidruni-limpsiga veelgi suurem olnud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment